NEC doet mislukte poging om Baas over te nemen

'Ajax veegt bod van NEC resoluut van tafel, gewilde Baas krijgt kans in Amsterdam'

3 juni om 11:27
Laatste update: 3 juni om 11:35

NEC heeft een mislukte poging ondernomen om Youri Baas definitief over te nemen van Ajax. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. De verdediger, die het afgelopen seizoen op huurbasis in De Goffert speelde, krijgt in Amsterdam de kans op de linksbackpositie. 

De Telegraaf weet dat NEC een bod bij Ajax heeft neergelegd om de 21-jarige Baas definitief in te lijven. De club uit Amsterdam heeft die aanbieding resoluut van tafel geveegd, en haalt de international van Jong Oranje zodoende terug naar de Johan Cruijff ArenA. 

Daar moet Baas, die tijdens zijn verhuurperiode aan NEC indruk heeft gemaakt op de clubleiding van Ajax, de strijd aangaan met een nieuw aan te trekken linksback. Overigens wilden meerdere, niet nader genoemde clubs aan de haal gaan met Baas, die uiteindelijk 27 Eredivisie-duels voor NEC speelde. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en drie assists. 

In Amsterdam krijgt Baas dus een nieuwe kans. Hij zal samen met een nieuwe linkervleugelverdediger gaan strijden om een basisplaats. Die nieuwe linkervleugelverdediger komt er overigens alleen als technisch directeur Alex Kroes de Kroatische Borna Sosa, of Owen Wijndal heeft weten te verkopen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!