Van de Donk kondigt afscheid bij Oranje Leeuwinnen aan

Na Martens nog een naderend afscheid bij Oranje Leeuwinnen: 'WK 2027 te ver weg'

3 juni om 16:57

In navolging van Lieke Martens kondigt ook Danielle van de Donk haar afscheid aan bij de Oranje Leeuwinnen. De 32-jarige speelster van Olympique Lyon vindt het na het EK 2025 mooi geweest.

De Oranje Leeuwinnen spelen dinsdag tegen Finland. Dan speelt Martens haar 160ste en laatste interland. Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd krijgt Van de Donk een vraag over haar toekomst. "Ik ben 32, bij mij gaat het ook een keer gebeuren", zegt de middenveldster op het digitale persmoment. "Ik voel me nog goed, ik heb het EK nog in mijn hoofd zitten. Dan vind ik dat ik een heel mooie carrière heb gehad."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Oostenrijk

"Het zit in mijn hoofd om daarna te stoppen", vervolgt Van de Donk. "Ik wil ook gewoon op een waardige manier afscheid nemen van Oranje. Dat ik fysiek nog alles kan brengen en dat het niet bergafwaarts gaat. Nog doorgaan tot het WK van 2027 is nog wel echt ver weg."

Van de Donk speelde tot dusver 155 interlands voor de Oranje Leeuwinnen. Daarin scoorde ze 36 keer. In 2017 werd Van de Donk Europees kampioen.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie: