Chelsea wil Hutchinson alleen verhuren

'Slecht nieuws voor Feyenoord en Ajax: huurdeal niet bespreekbaar voor Chelsea'

3 juni om 18:02

Chelsea wil talent Omari Hutchinson, die begeerd wordt door onder meer Feyenoord en Ajax, komend seizoen niet nog een keer verhuren. Transfergoeroe Fabrizio Romano weet dat enkel verkoop bespreekbaar is voor The Blues.

Hutchinson maakte het voorbije seizoen grote indruk op huurbasis bij Ipswich Town. Met die club promoveerde de twintigjarige aanvaller naar de Premier League. Met tien goals en zes assists had Hutchinson een aanzienlijk aandeel in de promotie. VfB Stuttgart heeft vergevorderde belangstelling voor de Jamaicaan, terwijl Feyenoord, Ajax en diverse Premier League-clubs meekijken.

Aan een nieuwe huurdeal gaat Chelsea echter niet beginnen. Geïnteresseerde clubs moeten omgerekend een bedrag tussen de 21 miljoen euro en 26 miljoen euro neerleggen voor Hutchinson. Dat is slecht nieuws voor de Nederlandse topclubs, die waarschijnlijk een huurtransfer voor ogen hadden. Het is onduidelijk of Feyenoord en Ajax een dergelijk bedrag kunnen en willen ophoesten voor Hutchinson.

Hutchinson kende een opmerkelijke opleiding. Al op heel jonge leeftijd werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Arsenal, die hij later weer moest verlaten. De aanvaller nam zelfs een jaar afstand van voetbal en legde de focus op zaalvoetbal. Toch begon hij weer met voetballen, waarna Arsenal hem opnieuw in de opleiding opnam. In 2022 trok hij naar stadsgenoot Chelsea, waar hij tot dusver twee wedstrijden in de hoofdmacht speelde.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!