UD Las Palmas is geïnteresseerd in Cillessen

Cillessen-nieuws bevestigd in Nederland, 'NEC-doelman kan terug naar Spanje'

3 juni om 19:23
Laatste update: 3 juni om 19:26

De Spaanse geruchten over Jasper Cillessen worden bevestigd in Nederland. De Telegraaf en Voetbal International melden maandagavond dat UD Las Palmas inderdaad belangstelling heeft voor de 35-jarige doelman van NEC.

Las Palmas ziet Cillessen als een 'welkome versterking', klinkt het. Het Spaanse Marca meldde eerder op de maandag dat een 'spoedig akkoord' in de pijplijn zit. Zover is het volgens de ochtendkrant nog niet. Wel is duidelijk dat Las Palmas zich heeft gemeld bij NEC, waar Cillessen nog tot de zomer van 2025 vastligt. Op Gran Canaria ligt een tweejarig contract klaar voor de sluitpost, schrijft VI

Cillessen heeft een rijk verleden in Spanje, waar hij onder contract stond bij FC Barcelona en Valencia CF. Na acht seizoenen in Spanje te hebben gekeept keerde hij in de zomer van 2022 terug bij NEC. Onlangs speelde hij zijn honderdste officiële wedstrijd voor de Nijmegenaren. De 65-voudig international van Oranje kan NEC nu voor de tweede keer gaan verlaten.

In 2001 kwam Cillessen bij NEC terecht. Via Ajax maakte hij de stap naar Barça. Met de Catalanen vierde Cillessen twee kampioenschappen.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: