'Cillessen kan NEC snel verlaten voor Las Palmas'

'Cillessen schokt NEC en staat voor onverwachte terugkeer naar Spanje'

3 juni om 16:34
Laatste update: 3 juni om 16:46

De geruchten over een vertrek van Jasper Cillessen bij NEC nemen steeds serieuzere vormen aan. Volgens Marca staat Las Palmas op het punt de 35-jarige doelman in te lijven.

Cillessen zou een akkoord hebben bereikt met Las Palmas, de nummer zestien van het voorbije seizoen in La Liga. Zondag viel de naam van de 65-voudig international al in het Spaanse geruchtencircuit en Marca kan het nieuws inmiddels 'bevestigen'. Het is onbekend hoe NEC erin staat.

Cillessen keerde in de zomer van 2022 na avonturen bij Ajax (vijf jaar), FC Barcelona (drie jaar) en Valencia (drie jaar) terug bij de club waar hij alle jeugdelftallen doorliep en het eerste elftal haalde. Hij voelde zich eenzaam in Spanje. Terug in Nijmegen waren zijn prestaties ook niet altijd om over naar huis te schrijven, mede door privéproblemen. Dit seizoen herpakte hij zich en haalde Cillessen met NEC de bekerfinale.

Las Palmas lijkt nu op het punt te staan om Cillessen terug te halen. De doelman van NEC, die nog één jaar vastligt in Nijmegen, zou alleen nog maar zijn handtekening hoeven te zetten. Hij zal bij de club uit Gran Canaria één landgenoot tegenkomen: Daley Sinkgraven.

Naast Cillessen is Las Palmas van plan nog een doelman binnen te halen. De Kroaat Rinko Horkas komt over van Botev Plovdiv. Daarmee spelen de eilandbewoners in op het aanstaande vertrek van uitblinker Álvaro Valles, die in de belangstelling staat van Real Betis en Chelsea.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: