Kansmakers Rinus Michels Award zijn bekend

Slot verdedigt Rinus Michels Award-winst: ook vier andere kanshebbers

3 juni om 22:33
Laatste update: 3 juni om 22:37

Peter Bosz, Arne Slot, Joseph Oosting, Rogier Meijer en René Hake zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste Eredivisie-trainer van het seizoen. De afgelopen twee edities ging Slot met de prijs aan de haal.

Bosz kende dit jaar natuurlijk een absoluut topseizoen met PSV. Hij bezorgde de Eindhovenaren dit seizoen de eerste landstitel sinds 2018 en won ook de Johan Cruijff Schaal. Titelverdediger Slot werd tweede met Feyenoord en won de KNVB beker. Oosting werd derde met FC Twente, Rogier Meijer bereikte eveneens de bekerfinale met NEC en René Hake, was met Go Ahead Eagles winnaar van de play-offs om Europees voetbal.

In de Keuken Kampioen Divisie gaat de strijd tussen Peter Maes (Willem II), Dick Lukkien (FC Groningen), Jean-Paul van Gastel (NAC Breda), Michele Santoni (FC Dordrecht) en Bas Sibum (Roda JC).

De winnaars worden op woensdag 3 juli gehuldigd op Papendal. Alle hoofdtrainers uit het betaalde voetbal mogen één stem uitbrengen, zo wordt de winnaar bepaald.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!