Makaay geeft Liverpool-manager Slot stellig advies mee: 'Dat is altijd gevaarlijk'

3 juni om 11:05

Roy Makaay adviseert Arne Slot om niet te veel Nederlanders mee te nemen naar Liverpool. Mocht dat hij dat wel doen, dan schuilt daar een gevaar in, zo stelt de voormalig topschutter in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. 

"Ik zou niet te veel spelers uit de Eredivisie meenemen", begint Makaay, als hij vervolgens gevraagd wordt of het 'gevaarlijk' kan zijn om te keizen voor het al bekende. "Dat denk ik wel. Helaas is het de laatste seizoenen gebleken dat de stap van Nederland naar de Premier League extreem groot is."

Makaay haalt vervolgens een aantal sprekende voorbeelden aan. "Als je kijkt naar Davy Klassen, Donny van de Beek, zelfs bij Manchester United hebben alle spelers het extreem lastig." Met Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo is Nederland sowieso al sterk vertegenwoordigd bij Liverpool. "Het is altijd gevaarlijk als je te veel landgenoten meeneemt, in mijn optiek", besluit de oud-spits van onder meer Bayern München, Oranje en Feyenoord.

Of Slot daadwerkelijk van plan is om Eredivisie-spelers mee te nemen naar Anfield, is niet duidelijk. Wel is de veelzijdige verdediger Lutsharel Geertruida, met wie Slot drie jaar lang succesvol samenwerkte, al een aantal keer in verband gebracht met een overstap naar de Engelse topclub. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!