Ajax strikt Peereboom als trainer Jong Ajax

'Ajax gaat voorbij aan Vermaelen en strikt opvolger Vos bij Jong Ajax'

4 juni om 10:07
Laatste update: 4 juni om 10:17

Jong Ajax heeft de opvolger van Dave Vos binnen. Frank Peereboom krijgt promotie en verruilt Ajax O18 voor het trainerschap bij de beloftenploeg van de Amsterdamse club, meldt De Telegraaf.

Yuri Rose en Urby Emanuelson worden de assistenten van Peereboom, klinkt het. Thomas Vermaelen was in beeld bij Jong Ajax, maar de clubleiding kiest voor Peereboom. De 45-jarige Peereboom werkte in het verleden bij FC Lisse en FC Volendam. Sinds 2011 is hij werkzaam bij Ajax. Daar begon hij als jeugdtrainer en had hij later de O18 en O19 onder zijn hoede.

Peereboom heeft eveneens al ervaring opgedaan bij de hoofdmacht. In de periode dat Erik ten Hag eindverantwoordelijk was, maakte Peereboom - eerst nog samen met Tonny Bruins Slot - de analyses van de tegenstanders. 'De nieuwe coach van Jong Ajax kent alle jeugdspelers op De Toekomst en kan – net als de bij het eerste aangesloten Vos – de nieuwe trainer Francesco Farioli wat dat betreft van informatie voorzien', schrijft de ochtendkrant.

De banden tussen de A-selectie van Ajax en Jong Ajax moeten naar verluidt strakker worden aangehaald. Hierin is een belangrijke rol voor Peereboom weggelegd.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!