'Ajax in gesprek met Vermaelen'

'Ajax en belangrijke kandidaat Vermaelen in gesprek over terugkeer'

28 mei om 11:55
Laatste update: 28 mei om 16:17

Ajax lijkt de pijlen daadwerkelijk op Thomas Vermaelen te richten. De Amsterdammers zien in de 38-jarige Belg een belangrijke kandidaat om de nieuwe trainer van Jong Ajax te worden, meldt Het Laatste Nieuws.

Volgens de Belgische krant had Vermaelen zelfs al een gesprek met de clubleiding van Ajax. De voormalig verdediger speelde zelf tussen 2005 en 2009 in de Johan Cruijff Arena. Bovendien staat hij in het voetbalwereldje bekend als een trainerstalent, klinkt het. 

Vermaelen deed ervaring op als assistent van Roberto Martínez bij de Rode Duivels. Sinds vorige zomer staat hij aan het roer bij België O20. De Belgische voetbalbond KBVB is nog niet op de hoogte van de interesse van Ajax, maar Vermaelen heeft ook geen fulltime contract.

Als speler kwam Vermaelen na Ajax nog uit voor Arsenal, FC Barcelona en AS Roma. Hij sloot zijn spelerscarrière in 2021 af bij het Japanse Vissel Kobe.

De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij vertelde maandag al dat Vermaelen in beeld zou zijn om Dave Vos op te volgen. Die laatste schuift door naar het eerste elftal, waar hij Francesco Farioli gaat assisteren. Ook Frank Peereboom, de coach van Ajax O18, is een optie.