Stengs vertelt over jeugd

Stengs openhartig: 'Ik twijfelde zelfs even of ik door moest gaan'

4 juni om 12:52
Laatste update: 4 juni om 15:45

Calvin Stengs vertelt openhartig over de tegenslagen die hij als jonge speler heeft gekend. De Feyenoord-spelmaker moest een lange weg afleggen om uiteindelijk te komen waar hij nu is.

Als tienjarige jongen belandde Stengs in de jeugdopleiding van AZ. "Ik denk dat ik voor die tijd gewoon een jongen was die dol was op voetbal. Maar toen ik bij AZ kwam, begon het echt tot me door te dringen dat ik een profvoetballer kon worden. Naarmate ik ouder werd, kwam die droom steeds dichterbij", zegt hij in het magazine Hand in Hand.

Toch ging het voor de aanvaller annex middenvelder niet allemaal zonder slag of stoot. "Ik was in de jeugd nog vrij klein en slungelig en ze dachten dat het beter was als ik fysiek nog wat sterker werd. Ik moest twee jaar achter elkaar in de Onder-16 spelen. Die beslissing viel me zwaar. Ik twijfelde zelfs even of ik moest doorgaan. Maar achteraf ben ik erg blij dat ik nog een jaar bij Onder-16 heb gespeeld. Ik had dat zowel fysiek als mentaal nodig. Anders zou ik nu niet de voetballer zijn die ik ben", aldus Stengs.

Het jeugdproduct van AZ maakte afgelopen zomer de overstap richting Rotterdam. Naar eigen zeggen heeft Feyenoord een goed seizoen achter de rug. "Maar geen topseizoen. Anders zouden we nu de schaal in handen hebben", aldus Stengs. "We hebben goede wedstrijden gespeeld, mooi voetbal laten zien, alleen konden we de titelstrijd niet echt spannend maken. Dat is heel jammer."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!