NAC-doelman verlaat club ondanks promotie

NAC-doelman laat kans op Eredivisie schieten en tekent bij oude liefde Den Bosch

4 juni om 15:16

NAC Breda heeft afscheid genomen van doelman Pepijn van de Merbel. De sluitpost begon als derde keus aan het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, maar stond in de finale van de play-offs om promotie in de basis tegen Excelsior. De speler keert terug bij FC Den Bosch, waar hij al in de jeugdopleiding te vinden was, en gaat dus niet mee naar de Eredivisie.

FC Den Bosch maakt via de officiële kanalen bekend dat Van de Merbel na zes jaar in Breda weer terugkeert bij Den Bosch. Op de officiële website van de club verklaart Van de Merbel waarom hij niet de Eredivisie ingaat met NAC. "Aan alles merk je dat de club zich aan het door ontwikkelen is. Dat laatste wil ik ook graag voor mezelf en een tweede Bossche periode biedt mij die kans. De afgelopen weken heb ik bij NAC weliswaar alles gespeeld, maar dat kwam vooral door blessures van collega-keepers. Voor mijn toekomstperspectief was het daarom beter om uit Breda te vertrekken."

In gesprek met Voetbal International gaat Van de Merbel verder in op zijn opvallende keuze. "Dit is de beste stap in mijn carrière. Ik hoop bij Den Bosch een heel jaar te gaan spelen, zodat ik mezelf kan laten zien en kan ontwikkelen. Eigenlijk is dit de allermooiste manier om te vertrekken bij de club waar ik een heel goed gevoel bij heb. Ik kom hier uit de omgeving en heb hier zes jaar gespeeld. Ik ben zo dankbaar voor de kansen die ik hier heb gehad. Om dan af te sluiten met promotie naar de Eredivisie… Mooier kan niet", besluit Van de Merbel. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!