Italië wint niet van Turkije, Oostenrijk zegeviert en Pukki laat Portugal zweten

Italië wint niet van Turkije, Oostenrijk zegeviert, Pukki laat Portugal zweten

4 juni om 22:56
Laatste update: 4 juni om 23:02

In aanloop naar het EK is Italië er in een vriendschappelijke interland niet in geslaagd om te winnen van het Turkije van Orkun Kökcü. Oostenrijk, de groepsgenoot van Nederland, won met 2-1 van Servië, terwijl Portugal met 4-2 zegevierde tegen Finland.

Oostenrijk - Servië: 2-1

Wedden

Meer odds
  • logo

    Italië

  • logo

    Albanië

Na een kleine tien minuten spelen kwam Oostenrijk op 1-0. Patrick Wimmer werd weggestoken door Christoph Baumgartner, waarna de aanvaller van VfL Wolfsburg rustig bleef, oog in oog met Torino-doelman Vanja Milinković-Savić. De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Wat heet, twee minuten later werd de score al verdubbeld. Nicolas Seiwald vond Baumgartner in een snelle counter, die resulteerde in wederom een doelpunt.

Ondanks de twee dompers in een kort tijdsbestek liet Servië zich niet uit het veld slaan. Strahinja Pavlović, in Oostenrijk actief voor Red Bull Salzburg, kopte de bal binnen nadat deze terugkwam van de paal. Verder wist Servië echter niet meer te komen, waardoor het uiteindelijk met 2-1 ten onder ging.

Portugal - Finland: 4-2

Portugal leek het zichzelf makkelijk te maken tegen Finland en kwam door goals van Rúben Dias, Diogo Jota en Bruno Fernandes op een comfortabele 3-0 voorsprong. Teemu Pikki liet de ploeg van bondscoach Roberto Martínez echter toch nog zweten, door de Finnen met twee doelpunten weer terug in de wedstrijd te brengen. Zes minuten voor tijd maakte Bruno Fernandes aan alle onzekerheid een einde, door de 4-2 op het scorebord te zetten.

Italië - Turkije: 0-0

Italië trad aan tegen het Turkije van oud-Feyenoorder Orkun Kökcü, die vanaf de bank mocht beginnen en na 55 minuten mocht opdraven. Gescoord werd er echter niet door beide teams in het Stadio Renato Dall'Ara in Bologna. Bryan Cristante was namens de Italianen dichtbij een goal, maar zijn inzet raakte de paal.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: