Stengs hoopt op landskampioenschap met Feyenoord

'Een huldiging op de Coolsingel, dat zou mijn tijd bij Feyenoord compleet maken'

5 juni om 13:14

Calvin Stengs hoopt in de toekomst nog een keer kampioen te worden met Feyenoord. De 25-jarige linkspoot wist al de beker te winnen met Feyenoord, maar zou graag ook een huldiging op de Coolsingel meemaken. Verder gaat Stengs in op zijn transfer van Royal Antwerp naar Rotterdam.

Door gebrek aan speeltijd bij OGC Nice koos Stengs in de zomer van 2022 voor een verhuurperiode bij Royal Antwerp. "Het voelde in België een beetje als Nederland, wat een fijn gevoel gaf. En ik kon eindelijk weer Nederlands praten", aldus de achtvoudig Oranje-international in gesprek met het magazine Hand in Hand. Een langer verblijf behoorde tot de mogelijkheden, maar toen meldde Feyenoord zich. "Ik had het prima naar mijn zin bij Royal Antwerp FC, maar toen de kans zich voordeed om terug te keren naar Nederland en bij Feyenoord te spelen, plus de mogelijkheid om Champions League te spelen, wilde ik daarvoor gaan."

Dat Arne Slot bij Feyenoord op dat moment de hoofdtrainer was, speelde mee in het besluit van Stengs. Eerder werkte het tweetal samen bij AZ. "Mijn band met Slot is goed. Hij heeft mij zien opgroeien, van een jonge speler die net kwam kijken bij AZ tot nu bij Feyenoord", vertelt Stengs. "Hij heeft dus een belangrijke rol gespeeld in mijn carrière. Het is prachtig wat hij met Feyenoord heeft bereikt en ik ben dankbaar dat hij en de club mij de kans hebben gegeven om voor zo’n mooie club te spelen."

Door de winst van de KNVB Beker heeft Stengs al een prijs gewonnen met Feyenoord en hij heeft een huldiging in de stad mee mogen maken. "De bekerwinst met de huldiging op de Binnenrotte was prachtig", blikt de linkspoot terug. "Ik heb ontzettend genoten van dat feestje, maar een kampioenschap met een huldiging op de Coolsingel, dat zou mijn tijd bij Feyenoord compleet maken."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: