Heracles maakt transfers van Mesik en Milani bekend

Heracles slaat dubbelslag in Italië en presenteert nieuwe verdedigers

5 juni om 14:33
Laatste update: 5 juni om 14:35

Heracles Almelo heeft een dubbelslag geslagen bij de Italiaanse Serie C-club Delfino Pescara 1936. Zowel centrale verdediger Ivan Mesik als linksback Lorenzo Milani heeft de overstap gemaakt naar de Eredivisionist. 

Dat transfernieuws maakt Heracles woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De 23-jarige Mesik is afkomstig uit Slowaijke, waar hij in de jeugdopleiding speelde van Spartak Trnava. Vervolgens streek hij via FC Nordsjaelland, Stabek en Odd neer bij Pescara. Daar was hij de afgelopen anderhalf jaar een vaste waarde. "Ivan Mesik is een fysiek sterke verdediger, die goed is in de één tegen één duels en tweebenig is", aldus Nico-Jan Hoogma via de clubkanalen. 

De technisch directeur van de Almeloërs is ook te spreken over Milani. De 23-jarige linkervleugelverdediger genoot zijn jeugdopleiding bij Empoli, en was de voorbije twee seizoenen eveneens basisspeler bij Pescara. "Hij is tweebenig, heeft een goede voorzet in huis en legt veel energie in de wedstrijden."

Zowel Mesik als Milani heeft bij Heracles een contract getekend tot medio 2028. Laatstgenoemde heeft een optie in zijn contract op laten nemen voor nog een extra seizoen. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: