AC Milan informeert naar Romelu Lukaku

'Zirkzee krijgt mogelijk forse concurrent: AC Milan informeert bij Chelsea'

5 juni om 16:55

De kans dat Romelu Lukaku ook volgend seizoen in de Serie A speelt, is groter geworden. AC Milan zet zijn zinnen op de 31-jarige Belg, meldt Gianluca Di Marzio. Mogelijk moet hij in San Siro gaan concurreren met Joshua Zirkzee.

Volgens Di Marzio heeft AC Milan reeds geïnformeerd bij Chelsea naar Lukaku, op wie geen prijs meer wordt gesteld in Londen. De ervaren spits werd dit seizoen al verhuurd aan AS Roma, waarvoor hij 21 keer scoorde en vier assists gaf in 47 officiële duels. Hij heeft echter ook een verleden bij Internazionale en dat maakt een eventuele transfer naar stadgenoot Milan extra pikant.

Naar verluidt wil I Rossoneri de Rode Duivel het liefst huren, maar Chelsea stuurt aan op een definitieve transfer. Ook Napoli toont overigens interesse in Lukaku. Mocht hij aan de slag gaan in San Siro, dan moet hij mogelijk de concurrentie aangaan met Joshua Zirkzee, die ook hoog op het wensenlijstje staat. AC Milan is door het vertrek van Olivier Giroud en Luka Jovic op zoek naar twee nieuwe spitsen.

Fonseca nieuwe trainer Milan

Paulo Fonseca zal spoedig gepresenteerd worden als nieuwe trainer van AC Milan. De Portugees kondigde woensdag officieel zijn vertrek bij OSC Lille aan. Hij  is de opvolger van Stefano Pioli. Eerder stond Fonseca in de Serie A aan het roer bij AS Roma.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!