NAC-ster Janosek blijft in Breda: 'Ik ga nergens heen, dit is mijn club!'

NAC-ster blijft in Breda: 'Ik ga nergens heen, dit is mijn club!'

5 juni om 19:46
Laatste update: 5 juni om 19:47

Dominik Janosek gaat de Eredivisie in met NAC Breda. Dat bevestigt de 25-jarige Tsjech, die in de play-offs in totaal vier keer trefzeker was voor de kersverse promovendus, zelf. 

Janosek zag dat NAC Breda bijna een 6-2 voorsprong verspeelde bij Excelsior. Des te groter was de ontlading bij de aanvaller, die onder de indruk is van het promotiefeestje dat in de stad werd gevierd. "Ik zou wensen dat dit feest nooit zou eindigen", laat hij optekenen door BN De Stem. Volgens Janosek voelt het alsof hij in een droom leeft. "Waar zie je zo'n mensenmassa die de hele stad op zijn kop zet? Indrukwekkend."

Hoewel NAC een wisselvallig seizoen beleefde, kan Janosek persoonlijk terugkijken op een geslaagde jaargang. Met vijftien goals en dertien assists in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam kijkt hij met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Belangrijk detail: dat doet hij als speler van NAC. "Ik heb een doorlopend contract en ik ga nergens heen", klinkt het vastberaden. "NAC is mijn club, daarvoor wil ik spelen."

Volgens Janosek is het 'honderd procent zeker' dat hij er aankomend seizoen bij is. "Als Ajax, Feyenoord en PSV naar Breda komen voor een avondje NAC... Oh my god, dat worden schitterende wedstrijden."

Eerder lieten verdediger Jan Van den Bergh en spits Sigurd Haugen (gehuurd) al doorschemeren graag langer bij NAC te blijven.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!