Perez sneert naar promovendus NAC

Degradant Excelsior door de mangel: "Na de 4-0 tegen NAC stopten ze gewoon"

4 juni om 15:04
Laatste update: 4 juni om 15:06

Kenneth Perez keek met stijgende verbazing naar de play-off-finale tussen Excelsior en NAC Breda. Volgens de oud-speler en analist had de Rotterdamse club genoeg kansen om het tweeluik tegen de Bredanaren om te draaien, maar liet de ploeg het afweten. 

Tijdens de uitzending van VoetbalPraat blikt Perez terug op het spectaculaire tweeluik. Na een 6-2 overwinning van NAC in Breda was een 4-1 zege in Rotterdam niet genoeg voor Excelsior. "Het kan natuurlijk niet dat je die 6-2 weggeeft als je een fatsoenlijk team bent", meent Perez over NAC. "Je bent ontzettend geholpen door die rode kaarten. Dat kan gebeuren over twee wedstrijden. Excelsior was natuurlijk de veel betere in Breda rondom die 1-0 en 1-1."

"Het had zomaar kunnen gebeuren", meent Perez over de remontada die Excelsior vervolgens bijna bewerkstelligde. "Ik weet niet wat ze deden, maar ze stopten met voetballen toen ze 4-0 voorstonden. Je hoort zelf vanuit de club (NAC, red.) dat het een rommelig jaar is geweest met wanbeleid. We zeggen altijd dat je goed beleid nodig hebt om te promoveren: niet altijd dus", besluit Perez. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!