Heracles razendsnel rond met Mirani: 'Binnen 24 uur'

Volendammer Mirani handelt snel en blijft in Eredivisie: 'Binnen 24 uur rond'

5 juni om 21:37
Laatste update: 5 juni om 22:28

Heracles Almelo heeft de 28-jarige Damon Mirani gecontracteerd. De verdediger komt na razendsnelle onderhandelingen transfervrij over van het gedegradeerde FC Volendam en tekent tot medio 2027 in Almelo. 

"Het kan heel snel gaan", vertelt de kersverse aanwinst op de officiële kanalen. "Dinsdag ben ik voor het eerst op gesprek geweest met Nico-Jan Hoogma, Rob Toussaint, Erwin van de Looi en Hendrie Krüzen. Ik heb een heel goed gevoel gekregen en binnen 24 uur was het beklonken. Het verhaal van de club vind ik een sterk verhaal en daar sluit ik graag bij aan."

Hoogma is in zijn nopjes met de komst van Mirani en de ervaring die hij meebrengt naar Almelo. "Damon is een kopsterke centrale verdediger die zich bewezen heeft in de Eredivisie. Hij is bovendien een leider, pakt zijn verantwoordelijkheid en is daarmee een welkome versterking."

Mirani doorliep deels de jeugd van FC Volendam en deels de jeugd van Ajax, alvorens hij via Almere City weer bij zijn oude club terechtkwam. In de afgelopen drie seizoenen speelde de verdediger 107 duels voor FC Volendam. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!