FC Utrecht verwacht 'Timber-achtige' som voor Flamingo

'PSV moet 'Timber-achtige' transfersom ophoesten voor zomerversterking'

5 juni om 22:26

Clubs die zich deze zomer willen versterken met FC Utrecht-middenvelder Ryan Flamingo zullen diep in de buidel moeten tasten. De club uit Utrecht verlangt een miljoenenbedrag voor de 21-jarige uitblinker

Onder meer PSV heeft zich gemeld voor Flamingo, die volgens Voetbal International al in onderhandeling is met de landskampioen maar ook opties in het buitenland heeft. In de winterstop klopte de landskampioen van Nederland al aan voor de middenvelder, maar toen was een vertrek nog onbespreekbaar voor FC Utrecht. De kans is groter dat Flamingo deze zomer wel richting Eindhoven trekt, al zal PSV met een flinke zak geld naar Utrecht moeten komen. 

De club van trainer Ron Jans rekent volgens VI namelijk op een 'transfer van Timber-achtige proporties' en denkt dus aan een bedrag dat in de buurt komt van de 8,5 miljoen die Feyenoord in 2022 voor de middenvelder betaalde. Met die 'Flamingo-miljoenen' wil FC Utrecht, dat de groep zo veel mogelijk bij elkaar wil houden, zich versterken voor het komend seizoen.

"Als je veel spelers overhoudt, kun je die doorontwikkelen", reageerde Jans. "Nieuwe jongens kun je dan wel integreren. Er zijn nog een aantal beslissingen die eraan zitten te komen, maar wat dat betreft hebben we het geraamte voor volgend seizoen wel staan." 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!