Kraay vertelt bij Renze over klootviooluitspraak Verbruggen

Kraay geeft uitleg: 'Verbruggen heeft grootste klootviooltrainer van Europa'

5 juni om 23:14

Hans Kraay jr. heeft in Renze uitleg gegeven over een uitspraak die een ESPN-collega voor hem moest doen bij de persconferentie van Oranje. De analist wilde nogmaals aangeven dat Bart Verbruggen niet te risicovol moet opbouwen.

Bij één van de eerste vragen op de persconferentie zei de aanwezige journalist van ESPN. "Ik moest van Hans Kraay nog zeggen, niet te veel klootviolen in de opbouw." Verbruggen keek wat gek op en zei dat dat goed kwam. Kraay geeft nu zelf uitleg wat hij met die uitspraak bedoelde. "Klootviolen is te veel risico’s nemen in de opbouw. Als een speler gedekt wordt, dan speelden Edwin van der Sar en Hans van Breukelen die verdediger vroeger niet aan hoor."

Kraay denkt wel dat de bondscoach het opbouwen eruit heeft gekregen bij de eerste doelman van Oranje, in tegenstelling tot zijn coach bij Brighton and Hove Albion. "Verbruggen speelt bij de grootste klootviooltrainer van Europa. Het is een trend aan het worden van trainers die dat overnemen van Pep Guardiola. Daarom zei ik dat tegen Verbruggen, maar Ronald Koeman houdt daar ook niet van, dus die heeft hem dat afgeleerd."

Tot slot had Kraay ook nog iets te zeggen over Memphis Depay. De analist zag de spits aan het werk op de Oranje-training en verwacht daarom ook wel wat van de transfervrije aanvaller. "Memphis Depay maakt een hele frisse, fitte en afgetrainde indruk. Dat hebben we wel nodig."