De Roon vindt kritiek op zijn spel te makkelijk

Oranje-international haalt uit: 'Word ondergewaardeerd, slaat soms nergens op'

5 juni om 23:48

Marten de Roon vindt dat hij ondergewaardeerd wordt als speler van het Nederlands elftal. De middenvelder, die door een blessure niet meegaat naar het EK, merkt dat hij in Italië die waardering wel krijgt en vindt dat de Nederlandse critici ‘te makkelijk afschuiven’.

"Ik word een beetje ondergewaardeerd, jawel", is De Roon eerlijk in de podcast SEG Stories. "Het is altijd makkelijk zeggen wat ze doen en ik vind ook niet dat ik elke wedstrijd goed heb gespeeld. Maar ik wil wel eens een keer een echte analyse van een wedstrijd zien. Als Marten de Roon wordt opgesteld om ballen af te pakken of gaten dicht te lopen en ik mis zes passes, dan moet ik afgerekend worden op hoe veel ballen ik afpak."

De Roon vindt dat hij soms een makkelijk doelwit is om kritiek heen te schuiven. "Het is altijd zo makkelijk om het af te schuiven op de makkelijkste prooi. Wat onbekender en niet bij de top drie in Nederland gespeeld, maar volgens mij speel ik al zeven/acht jaar in Italië op het allerhoogste niveau. Dan weet je wel dat je echt kan voetballen. Het is een beetje makkelijk en die jongens van het Nederlands elftal waarderen me dan wel. Soms slaat het helemaal nergens op."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!