Koeman over oproep Bergwijn voor EK

Koeman beargumenteert EK-oproep: 'Hij oogt fitter, slanker in zijn gezicht'

6 juni om 08:47
Laatste update: 6 juni om 08:47

Ronald Koeman benadrukt dat hij op het EK veel te kiezen heeft in zijn voorhoede. De bondscoach gaat in gesprek met Voetbal International in op de selectie van Steven Bergwijn.

"Ik heb straks echt wat te kiezen", zegt Koeman, die erop wijst dat Micky van de Ven, Nathan Aké en Lutsharel Geertruida op meerdere posities achterin inzetbaar zijn. Voorin heeft de keuzeheer eveneens keuzes in overvloed. "We hebben met Memphis, Brian Brobbey en Wout Weghorst drie centrumspitsen met hun eigen, specifieke kwaliteiten, terwijl Cody Gakpo er ook kan spelen, dat bewijst hij bij Liverpool."

Gakpo is multi-inzetbaar, weet Koeman. "Hij kan ook vanaf de zijkant, net zoals Donyell Malen, Memphis en Steven Bergwijn. Xavi Simons kan het en zelfs Jeremie Frimpong. Genoeg te kiezen." Geschetst wordt dat de keuze om Bergwijn te selecteren opvallend is. "Begrijp ik, maar ik kijk ook naar wie beschikbaar is voor links en rechts voorin", aldus Koeman. "Een ander argument is dat Steven het bij mij altijd goed heeft gedaan."

"Vandaar dat hij de kans krijgt zich te bewijzen tijdens de eerste fase van de voorbereiding. Hij oogt fitter, slanker in zijn gezicht. Ik geef mezelf de kans hem van dichtbij te bekijken."