Sneijder deelt pluim uit aan Koeman: 'Dat doet hij goed, chapeau!'

Sneijder bewierookt actie van Koeman: 'Dat doet hij heel goed, chapeau!'

5 juni om 22:02
Laatste update: 5 juni om 22:33

Wesley Sneijder vindt dat Ronald Koeman goed heeft gehandeld door ruim voor de start van het EK bekend te maken wie de eerste doelman van Oranje is. Dat de bondscoach duidelijkheid verschaft, komt volgens de oud-prof de voorbereiding ten goede. 

"Ik vind het vooral goed dat er gelijk duidelijkheid is", reageert Sneijder, die bij De Oranjezomer herinnert dat er vaak een keepersdiscussie hing rondom het Nederlands elftal. "Nu ga je zo’n voorbereiding in voor het EK en is er gewoon gelijk duidelijkheid. Voor de keepers is dat ook fijn, als is het voor de andere twee een teleurstelling. Maar Verbruggen kan zich nu optimaal voorbereiden op het EK. Die weet gewoon dat hij de eerste keeper is. Dus, chapeau!"

Tafelgast Jack van Gelder denkt dat Koeman een goede keuze heeft gemaakt met Verbruggen. "Hij speelt in de Premier League en heeft zich in de laatste interlands uitstekend getoond. Het grote probleem van Justin Bijlow is dat hij zoveel blessures heeft. Anders was hij de eerste keus geweest, maar ik snap dat de bondscoach dat niet aandurft."

Kritiek op de jonge leeftijd van de EK-doelman van Oranje veegt Van Gelder van tafel. "Hij toont zich niet als een 21-jarige, het is een heel volwassen kerel. Het is een persoonlijkheid en dat straalt hij uit."