Lukaku wil terugkeren bij Anderlecht

Lukaku wil terugkeren bij oude club: 'En veel vroeger dan iedereen denkt'

6 juni om 10:30

Romelu Lukaku droomt van een terugkeer naar RSC Anderlecht. De Belgische spits is momenteel eigendom van Chelsea en op zoek naar een nieuwe werkgever, maar heeft ook goed nieuws voor de fans van Paars-Wit.

Lukaku is pas 31 jaar oud en kan naar eigen zeggen dus nog even door op het allerhoogste niveau. Toch lijkt de spits al een toekomstplan klaar te hebben liggen. Dat betekent goed nieuws voor Anderlecht. "Die terugkeer komt er zeker", onthult Lukaku in een interview met RTL Sports. "En veel sneller dan iedereen denkt."

De Belg mist door het leven in het buitenland vooral zijn familie. "Ik heb België verlaten toen ik achttien jaar oud was", aldus Lukaku. "Ik mis mijn moeder, mijn kinderen", klinkt het.

Wanneer de terugkeer exact plaats zal vinden, is nog niet bekend. De spits heeft bij Chelsea nog een contract tot medio 2026, maar mag de club komende zomer voor een bedrag van rond de veertig miljoen euro verlaten. Onder andere het SSC Napoli van zijn oude trainer Antonio Conte is geïnteresseerd in de diensten van de Belg. Het afgelopen seizoen speelde Lukaku op huurbasis voor AS Roma

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!