Brobbey mag niet weg bij Ajax

Brobbey mag 'in principe' niet weg bij Ajax: 'Tegen mij is er niets gezegd'

6 juni om 11:43
Laatste update: 6 juni om 12:09

Brian Brobbey mag 'in principe' niet weg van Ajax. Brobbey maakte het afgelopen seizoen furore in de spits bij de Amsterdammers en kan rekenen op veel interesse vanuit het buitenland. Marijn Beuker heeft de spits echter een duidelijke boodschap meegegeven.

"Ik sprak kort met Marijn Beuker. Hij vertelde me wat de plannen en de veranderingen binnen Ajax gaan worden. Tegen mij is niets gezegd, wel tegen mijn zaakwaarnemer. In principe mag ik niet weg. We gaan het meemaken", vertelt Brobbey aan Ajax Life.

De spits was het afgelopen seizoen een van de weinige lichtpuntjes in de Johan Cruijff ArenA. Met 22 doelpunten, maar ook elf assists was Brobbey een belangrijke schakel. Zijn geheim? "Ik ben niet gierig. Als ik op de vijfmeterlijn sta en de bal moet terugleggen, doe ik dat. Soms draai ik voor mezelf en anders leg ik hem terug. Dat voel je gewoon in het moment zelf. Maar elf assists vind ik zelf eigenlijk ook wel veel."

Door zijn sterke optredens mocht Brobbey zich afgelopen week melden bij het Nederlands elftal. Op het EK van komende zomer wil de spits stoïcijns doorgaan met waar hij aan begonnen is. Naar eigen zeggen kan niemand hem daarbij stoppen. "Ik praat niet met tegenstanders. In de Eredivisie zijn er verdedigers die veel tegen mij praten, omdat ze me zo uit de wedstrijd hopen te halen, maar ik praat niet terug", besluit Brobbey.