Go Ahead Eagles-eigenaar plotseling overleden

Dieptriest nieuws uit Deventer: Go Ahead Eagles-eigenaar (51) plotseling overleden

6 juni om 12:14

Kees Vierhouten, de eigenaar van Go Ahead Eagles, is woensdagavond plotseling overleden. Volgens de club overleed Vierhouten aan de gevolgen van een hartinfarct. De grootaandeelhouder werd slechts 51 jaar oud.

'Geschokt en verbijsterd heeft Go Ahead Eagles dit nieuws vandaag ontvangen. In de eerste plaats wil Go Ahead Eagles zijn vrouw Mirjam, en zijn kinderen Harm, Vin, Evi en Louise en alle andere nabestaanden veel steun wensen met dit heftige verlies', valt er te lezen in een verklaring van de club.

Vierhouten werd in 2022 grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles en volgde Alex Kroes op. De huidig technisch directeur van Ajax was ruim drie jaar geleden eigenaar van de club uit Deventer.

Vierhouten was multimiljonair en stond in de Quote 500, de lijst met rijkste Nederlanders. Hij was onder meer druk bezig met de uitbreiding van De Adelaarshorst, het stadion van Go Ahead Eagles. 'Op woensdag 12 juni kunnen alle supporters tussen 19:00 – 21:00 uur afscheid nemen van Kees Vierhouten op het Supportersplein', sluit de verklaring af.