Genomineerden voor de Golden Boy-award zijn bekend

Golden Boy-kanshebbers bekendgemaakt: drie Nederlanders tussen wereldsterren

6 juni om 15:02
Laatste update: 6 juni om 19:10

De genomineerden voor de Golden Boy-award zijn bekend. Onder andere Jorrel Hato, Ruben van Bommel en Ezechiel Banzuz maken kans op de prijs voor het grootste talent op de Europese velden onder de 21 jaar.

Op een lijst met honderd genomineerde spelers, staan een aantal bekende namen. Zo maken, naast Hato, ook Ajacieden Kristian Hlynsson en Carlos Forbs kans op de Golden Boy-award. Ook Eredivisie-spelers Yankuba Minteh (Feyenoord) en Oliver Braude (SC Heerenveen) zijn genomineerd. Daarnaast is de naam van Dean Huijsen, inmiddels Spaans jeugdinternational, terug te vinden tussen enkele grote namen.

De bekendste namen op de lijst, en daarmee naar alle waarschijnlijkheid ook de grootste kanshebbers, zijn: Lamine Yamal, Pau Cubarsí (FC Barcelona), João Neves (SL Benfica), Alejandro Garnacho, Kobbie Mainoo (Manchester United), Warren Zaïre-Emery (Paris Saint-Germain), Rico Lewis (Manchester City) en oud-PSV'er Sávio (Girona).

De award is nu in handen van Jude Bellingham. In het verleden legden onder andere Matthijs de Ligt en Rafael van der Vaart beslag op de prijs. Een groep van dertig journalisten selecteren de uiteindelijke winnaar. De prijs wordt uitgereikt door het Italiaanse Tuttosport.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!