Ten Hag gaat viral: United-manager geeft speech voor familie Garnacho

02-05-2023 17:20
21

Een mooi moment tijdens de contractverlenging van Alejandro Garnacho bij Manchester United: Erik ten Hag geeft een gepassioneerde speech in het bijzijn van de hele familie van de achttienjarige Argentijn.

Garnacho verlengde zijn contract tot medio 2028 op Old Trafford. "Dit is een groot moment, dus ik zal wat zeggen", reageert Ten Hag. "Hij heeft zich flink verbeterd en daarom zijn we hier bijeen. Hij heeft dit contract verdiend met zijn prestaties. Hij heeft zich in het team geknokt, grote stappen gezet en ik denk dat dit nieuwe contract inspirerend werkt. Het motiveert om het nog beter te gaan doen. We mogen dit vieren, samen met je familie."

"Deze club heeft spelers nodig die iets geweldigs kunnen doen", vervolgt Ten Hag. "We willen niet alleen winnen, we willen winnen op een bepaalde manier. Winnen is het belangrijkste, maar we spelen ook in het Theatre of Dreams." De Nederlander daagt Garnacho uit om nog beter te worden. "Een contract is mooi, maar aan het einde van een carrière tellen de prijzen. Je wilt terugkijken en kunnen zeggen dat je de Premier League en Champions League gewonnen hebt. Je hebt het talent om dat te bereiken. Maar talent moet hard werken, als je niet werkt kom je niet ver. Vanaf morgen moet je nieuwe doelen stellen."

De aanvaller beleeft dit seizoen zijn doorbraak en was in vijftien Premier League-duels goed voor twee goals en twee assists. De speech van Ten Hag, die viral gaat op sociale media, is hierboven vanaf 1.50 minuten te bekijken.