'Real Madrid heel grote stap, maar voor PSV ideaal'

'Real Madrid heel grote stap, maar voor PSV is het een ideaal verkoopmoment'

6 juni om 19:55

Joey Veerman naar Real Madrid: de suggestie van Youri Mulder bij Rondo deed de laatste dagen een hoop stof opwaaien. Rik Elfrink denkt er het zijne van, al verwacht de PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad wel een zomerse exit.

"Nog niet zo lang geleden kon je je dat vrij moeilijk voorstellen", reageert Elfrink in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, op de link tussen Veerman en Real Madrid. "Veerman heeft natuurlijk een fantastisch seizoen achter de rug, maar de stap naar Real Madrid lijkt me wel heel erg groot. Dat is echt een wereld van verschil."

Wel bestaat de kans dat Veerman deze zomer PSV verlaat. Elfrink: "Het EK is voor hem het perfecte podium om een toptransfer af te dwingen. Ook voor PSV is het een ideaal verkoopmoment, als je puur naar de centjes kijkt. Geïnteresseerde clubs moeten wel dertig tot veertig miljoen euro bieden, voordat PSV er überhaupt over gaat nadenken."

PSV wil Veerman liever niet kwijt. "Er is hem een contractverlenging aangeboden, maar dat heeft nog niet geleid tot een akkoord. Veerman wil waarschijnlijk wachten. Eerst een EK en dan het net ophalen. Wat ligt er dan voor moois?", aldus Elfrink, die besluit: "Hij zal PSV niet zomaar verruilen voor een willekeurig avontuur."

Bekijk of beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: