Van der Vaart prijst Oranje-speler Ryan Gravenberch

Van der Vaart prijst verrassende basisklant Oranje: 'Hij is in potentie wereldtop'

6 juni om 20:21
Laatste update: 7 juni om 00:24

Rafael van der Vaart vindt dat Ryan Gravenberch alles in zich heeft om een speler van absolute wereldklasse te worden. De middenvelder van Liverpool speelt donderdagavond in aanloop naar het EK zijn twaalfde interland voor het Nederlands elftal, in Rotterdam tegen Canada. 

"Ja, super mooi", doelt Van der Vaart voor de camera van de NOS op de basisplaats van Gravenberch, die in de ogen van de analist met transfers naar respectievelijk Bayern München en Liverpool de verkeerde keuzes heeft gemaakt. "Dat kun je nooit weten, want als Bayern en Liverpool je willen, dan ga je gewoon."

"Hij is in potentie echt wereldtop", vervolgt de oud-speler van Ajax en Real Madrid lyrisch. "Als je van Ajax naar Bayern en Liverpool gaat, en je speelt weinig, dan kan je beter kiezen voor een club waar je weet dat je gewoon veel minuten gaat maken, en dat heeft hij niet gedaan. Maar in de wedstrijden die hij heeft gespeeld, zie je dat het echt een middenvelder van deze tijd is. Ik vind hem zó goed. Zijn potentie is ongelooflijk. Alleen ja, daar hebben we heel veel spelers van, en daar hoor je nooit meer wat van. Dus ik hoop dat het eruit komt."

De nog altijd maar 22-jarige Gravenberch kwam in zijn debuutseizoen bij Liverpool tot 26 competitiewedstrijden onder Jürgen Klopp. Daarin maakte hij één doelpunt. Binnenkort zal hij samen gaan werken met de van Feyenoord overgekomen Arne Slot.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: