Zirkzee is fit en had meegekund naar het EK, aldus Van Hooijdonk

Van Hooijdonk heeft nieuwe info over Oranje-afvaller: 'Erg jammer, hij is fit'

6 juni om 20:39
Laatste update: 7 juni om 00:22

Pierre van Hooijdonk verbaast zich behoorlijk over het feit dat Joshua Zirkzee geen deel uitmaakt van de definitieve selectie van Oranje voor het EK in Duitsland. De spits van Bologna zou kwakkelen met zijn fitheid, maar is volgens de oud-spits en NOS-analist gewoon in staat om te spelen. 

Van Hooijdonk verzorgt samen met Rafael van der Vaart de voorbeschouwing van Nederland - Canada, als de naam van Zirkzee valt. De spits, die afgelopen seizoen hoge ogen gooide in de Serie A, schittert in afwezigheid. "Ik vind het nog steeds erg jammer, omdat het gewoon een speler is die op basis van het afgelopen seizoen én zijn potentie hier echt bij had moeten zijn", begint Van Hooijdonk. 

"Desalniettemin vind ik ook dat we nu nog heel even over die selectie mogen praten en discussiëren, maar zometeen gaat die knop om en dan gaan we het doen", vervolgt Van Hooijdonk, die vervolgens door presentator Gert van 't Hof gewezen wordt op het feit dat Zirkzee niet helemaal fit zou zijn. De spits liep halverwege mei immers een blessure op. Volgens Van Hooijdonk is die blessure echter helemaal niet ernstig, en had hij gewoon van de partij kunnen zijn. "Ik weet dat Zirkzee ruim voor deze wedstrijd fit was geweest."

Van Hooijdonk heeft dit vernomen uit betrouwbare bron. Zijn zoon Sydney van Hooijdonk speelt bij Bologna samen met Zirkzee, en onderhoudt nauw contact met hem, zo bevestigt de NOS-analist.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: