Koeman onthult de drie aanvoerders van Oranje

Koeman onthult de drie aanvoerders van Oranje voor het EK

6 juni om 20:32
Laatste update: 7 juni om 00:23

Ronald Koeman houdt zijn kaarten over de opstelling van Oranje tegen de borst in aanloop naar het EK. De bondscoach onthulde voorafgaand aan de oefeninterland tegen Canada wel zijn eerste drie aanvoerders, waarmee hij toch het één en ander prijs gaf.

Welke conclusies uit de opstelling van donderdag gehaald kunnen worden, laat Koeman in het midden. "Wat je wil", begint hij voor de camera van de NOS. Van een B-team wil hij niet spreken. "Nee, want er zijn jongens bij die hoogstwaarschijnlijk wel in de basis staan. Maar ik heb proberen aan te geven dat we iedereen laten spelen, om iedereen zo fit mogelijk te krijgen in de aanloop. Dan blijkt dat ik vanavond deze opstelling kies."

Koeman erkent dat het Nederlands elftal in principe in een 4-3-3 aantreedt. Jeremie Frimpong, Brian Brobbey en Memphis Depay vormen de voorhoede. "Ja, ik ben nieuwsgierig. Maar het heeft ook een reden, Memphis zal niet de hele wedstrijd spelen. Brobbey vind ik ook nog steeds niet toe aan negentig minuten, maar hij moet wel minuten maken en fitter worden. Daar is dit een goede gelegenheid voor."

Daley Blind draagt tegen Canada de aanvoerdersband, maar dat betekent niet dat hij ook vice-aanvoerder is tijdens het EK. "Nee. Virgil van Dijk is de eerste aanvoerder, Nathan Aké de tweede en Frenkie de Jong de derde", onthult Koeman. "En als het een vierde moet zijn, dan is het degene die de meeste interlands heeft."

NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg probeerde vervolgens nog één keer iets los te peuteren over de basis van Oranje op het EK. Maar of we die ploeg maandag tegen IJsland grotendeels in actie zien, wilde Koeman niet bevestigen. "Dat zou kunnen..."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: