Kraay schrikt van Frenkie de Jong-interview

Bezorgde Kraay schrikt van gezichtsuitdrukking Frenkie: 'Hij was helemaal wit...'

6 juni om 21:12
Laatste update: 7 juni om 00:21

Hans Kraay Jr. is geschrokken van een interview dat Frenkie de Jong deze week gaf aan ESPN-verslaggever Pascal Kamperman. De analist dacht aan het gezicht van de Oranje-international af te kunnen lezen dat hij pessismistisch gestemd is over het herstel van zijn enkelblessure. 

"Ik schrok een beetje van de interviews die hij gaf, omdat ik echt het idee had: hij is allang blij als hij in september weet kan spelen. Dat zei mijn gevoel een beetje", begint ESPN-presentator Jan Joost Van Gangelen donderdagavond, vlak voor het oefenduel tussen Nederland en Canada.

Van Gangelen krijgt vervolgens bijval van Kraay Jr. "Het is geen jongen die de hele dag met een handdoekje bij het zwembad ligt, maar hij was helemaal wit bij dat interview met Pascal. Het straalde niet uit: jongens, maak je geen zorgen, de eerste wedstrijd mis ik waarschijnlijk, daarna gaan we gas geven."

Volgens Kamperman vreest de middenvelder van FC Barcelona een nieuwe kwetsuur. "Hij wilde in tegenstelling tot Koeman niet zeggen dat hij minuten kan maken in de eerste groepswedstrijd. Bovendien is hij erg bang om opnieuw last te krijgen als hij te vroeg weer voetbalt, of een chronische blessure oploopt. Dat wil hij koste wat kost voorkomen."

De Jong ontbrak op de training die Oranje woensdag had. Tijdens het oefenduel van komende maandag tegen IJsland is hij hoogstwaarschijnlijk ook nog niet van de partij.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: