PSV is Lozano dankbaar en bevestigt transfer

PSV maakt buiging voor Lozano: "Hij heeft zijn hart verloren aan deze club"

6 juni om 22:05

PSV gunt Hirving Lozano zijn transfer naar de Verenigde Staten. De 28-jarige Mexicaanse international speelt vanaf 1 januari 2025 voor San Diego FC, zo maken ook de Eindhovenaren donderdagavond bekend.

Lozano wilde graag weer in de buurt van zijn thuisland gaan spelen. "Hirving stond ruim een jaar geleden te popelen om weer voor PSV te spelen", reageert technisch directeur Earnest Stewart op de clubsite. "Hij heeft zijn hart verloren aan deze club en zijn familie is gesteld op deze regio. We zijn van hem gecharmeerd als voetballer, maar we respecteren hem ook als mens. Daarom hebben wij niet getwijfeld om zijn verzoek om terug te keren naar eigen omgeving te honoreren. We zijn erg blij dat hij eerst nog een half jaar voor ons speelt."

Lozano houdt gemengde gevoelens over aan zijn nieuwe stap, vertelt hij. "Aan de ene kant word ik overweldigd door vreugde omdat ik de kans krijg een nieuw avontuur aan te gaan. Aan de andere kant baal ik omdat ik opnieuw afscheid moet nemen van de plaats die ik als mijn tweede thuis beschouw. Ik heb het geluk gehad om geweldige momenten, overwinningen en kampioenschappen te delen met de grote club die PSV is. En met de club bedoel ik ook de fans, de bestuurders, de staf, de medewerkers en mijn dierbare teamgenoten. Alles wat op het veld is bereikt, absoluut alles, is een teamprestatie. Iedereen draagt zijn steentje bij. Eens een PSV-er, altijd een PSV-er", stelt de vleugelaanvaller. 

Lozano keerde vorige zomer terug voor een tweede periode bij PSV, waarmee hij het afgelopen seizoen landskampioen werd. In 24 Eredivisie-duels wist de aanvaller zes doelpunten te maken en drie assists te geven. Naar verluidt levert Chucky de Eindhovenaren nu ruim twaalf miljoen euro op.