Frimpong kwam op jonge leeftijd per toeval in beeld bij KNVB

'Het was bij de KNVB niet bekend dat Frimpong een optie was voor Nederland'

7 juni om 09:25
Laatste update: 7 juni om 13:16

Jeremie Frimpong is op jonge leeftijd per toeval in beeld gekomen bij de KNVB, zo vertelt Maarten Stelekenburg, destijds trainer van Oranje O19. Hij was op pad voor een werkbezoek bij Manchester City en maakte daar kennis met Frimpong.

In 2018 ging Stekelenburg op bezoek bij de jeugd van Manchester City om als coach van Oranje O19 Javairô Dilrosun en Rodney Kongolo te bekijken. Tijdens de training wordt de oefenmeester aangesproken door iemand van Manchester City dat er nog iemand met een Nederlands paspoort rondloopt: Frimpong. "We ontdekten het toen pas. Het was bij de KNVB niet bekend dat Frimpong een optie was voor Nederland", geeft Stekelenburg toe in gesprek met ESPN.

Na een kennismaking tussen het tweetal hoeft Stekelenburg niet lang na te denken om hem uit te nodigen voor een vriendschappelijk vierlandentoernooi. "We hebben Jeremie toen uitgenodigd voor die drie wedstrijden. Hij is toen twee keer ingevallen en heeft één basisplaats gehad", vertelt de voormalig assistent-trainer van Oranje. De technische staf was onder de indruk van de vleugelverdediger. "Meestal hebben jongens een beetje plankenkoorts. Maar het ging bij hem heel goed. Hij zag het als een cadeautje dat hij erbij was."

Stekelenburg is niet verbaasd over de snelle ontwikkeling van Frimpong. "Als spelers bij Nederlands jeugdselecties komen, dan betekent dat ze over heel veel talent beschikken. Maar veel talent is nog geen garantie op een mooie carrière", vertelt Stekelenburg. "Er zijn ook genoeg spelers die in Oranje onder-19 gespeeld hebben, die daarna een beetje uit beeld raken. Het gaat ook de andere kant op: spelers die de ontwikkeling met forse stappen doorzetten. En Jeremie is zo’n speler. Hij heeft veel gespeeld op jonge leeftijd en nu heeft hij zich ontwikkeld tot een vaste waarde op internationaal niveau. En dat is heel knap van hem."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: