Elia aan de slag bij Haagse amateurclub FC Skillz

Elia haalt schoenen uit de wilgen: 'Mijn liefde voor het voetbal is nooit vergaan'

7 juni om 12:37

Eljero Elia gaat volgend seizoen spelen bij de Haagse amauterclub FC Skillz, dat uitkomt in de eerste klasse. De bloedsnelle linksbuiten van weleer hing in 2022 zijn schoenen aan de wilgen bij ADO Den Haag. 

De inmiddels 37-jarige Elia, die dertig interlands voor het Nederlands elftal speelde, legt middels een bericht op zijn Instagrampagina uit waarom hij zijn schoenen uit het vet haalt. 'Nu mijn zoontje de liefde voor het voetbal is gaan ontdekken, doet dat iets met me. Ik breng hem naar zijn trainingen en eenmaal langs de lijn is dat simpelweg genieten.'

Elia heeft de bal sowieso nooit helemaal opgeborgen. 'Van tijd tot tijd speel ik weleens met wat vrienden op toernooien, omdat ook mijn liefde voor het voetbal nooit is vergaan. Omdat ik het gevoel heb, dat ik het nog steeds in me heb, wil ik het weer gaan proberen. Ik wil gewoon weer lekker voetballen en het plezier daarin hervinden', aldus de oud-speler van respectievelijk ADO, FC twente, HSV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord, Istanbul Basaksehir, FC Utrecht en opnieuw ADO. 

FC Skillz is een ambitieuze club uit Den Haag. De vereniging werd pas in 2019 opgericht en boekte de voorbije jaren successen door meerdere malen achter elkaar te promoveren.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Skillz (@fcskillznl)