Nübel valt toch af bij Duitse selectie voor EK

'Grote verrassing bij Duitsland: Nagelsmann laat tóch keeper uit EK-selectie'

7 juni om 12:42

Alexander Nübel is de laatste afvaller van de Duitse selectie voor het EK, zo meldt onder meer BILD. Hiermee komt bondscoach Julian Nagelsmann zijn eerdere uitspraken niet na. 

In eerste instantie was Nagelsmann van plan om vier doelmannen op te nemen in zijn 26-koppige selectie voor het EK. De oefenmeester heeft zijn plannen op het laatste moment gewijzigd en besloten om Nübel niet mee te nemen naar het EK. De Duitse selectie werd vrijdagochtend op de hoogte gebracht van deze beslissing.

De beslissing van Nagelsmann om Nübel thuis te laten is een verrassing te noemen. "We hebben vier keepers aangewezen en gaan ook met vier keepers naar het EK", vertelde de Duitse bondscoach bij de bekendmaking van de voorselectie op 16 mei. "Nübel heeft zijn nominatie verdiend omdat Bernd Leno, die eigenlijk genomineerd zou zijn, geblesseerd is."

Nübel werd afgelopen seizoen in de Bundesliga gezien als een van de beste keepers. Met VfB Stuttgart bemachtigde hij een Champions League-ticket en hij wist elf keer de nul te houden in dertig competitiewedstrijden. Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen en Oliver Baumann zijn de keepers in de Duitse EK-selectie.

Robin Koch, Maximilian Beijer, David Raum, Chris Führich en Aleksandar Pavlovic waren de spelers die moesten vrezen voor hun plekje in de EK-selectie, maar zij mogen zich allen op gaan maken voor het eindtoernooi in hun geboorteland. 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: