Van de Kerkhof lovend over Schouten

Van de Kerkhof looft 'allround-speler' van PSV: 'Moet honderd miljoen opbrengen'

7 juni om 15:30

Willy van de Kerkhof is diep onder de indruk van Jerdy Schouten. De PSV-middenvelder mag Eindhoven komende zomer alleen voor de absolute hoofdprijs verlaten, stelt de clubicoon in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur.

Er staat deze zomer het nodige te gebeuren bij landskampioen PSV. Onder meer Joey Veerman en Johan Bakayoko genieten interesse uit Europese topcompetities. Op de vraag wie er in elk geval niet mag vertrekken uit Eindhoven, reageert Van de Kerkhof gedecideerd. "Schouten! Die moet hier blijven. En als hij weggaat, dan moet hij honderd miljoen euro opbrengen.

De voormalig Oranje-international legt uit wat Schouten zo goed maakt. "Hij is de heerser van de achterhoede en het middenveld. Hij geeft bijna geen foute ballen, is altijd aanspeelbaar, is sterk met de kop en heeft een goede conditie", somt Van de Kerkhof op. "Een allround-speler. Je zou bijna zeggen: een type Van de Kerkhof", knipoogt hij. 

Schouten kwam vorig jaar over van Bologna en ligt nog tot de zomer van 2028 vast bij PSV. Zelf zei hij na het kampioenschap de Eindhovenaren niet zomaar te gaan verlaten.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: