Sabitzer rouwt nog steeds om verloren Champions League-finale

Oostenrijk-captain neemt rust in aanloop naar EK: 'De beelden kwamen terug'

7 juni om 15:27

Het verliezen van de Champions League-finale is keihard binnengekomen bij Marcel Sabitzer. De middenvelder van Borussia Dortmund, tevens aanvoerder van Oranje-opponent Oostenrijk, heeft aangegeven nog even rust nodig te hebben. 

Sabitzer slaat op eigen verzoek het oefenduel van komende zaterdag, in én twegen Zwitserland, over. Na de nederlaag tegen Real Madrid was hij zijn emoties niet de baas. Die rauwe emoties heeft hij een kleine week later nog geen plekje kunnen geven. "Wij zijn professionele atleten, maar ook mensen", zei Sabitzer vrijdag op een persconferentie, opgetekend door Oostenrijkse media

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Oostenrijk

"Je kunt je gevoelens niet verbergen of onderdrukken. Iedereen die mij na de wedstrijd heeft gezien, weet wat het met mij deed. Ik was erg teleurgesteld en heb veel korte nachten gehad. De beelden kwamen steeds terug en daarom heeft het voor mij geen zin om daar (in Zwitserland, red.) te zijn", licht de oud-speler van Manchester United toe. 

Op het EK in Duitsland zal hij wel gewoon van de partij zijn. De dertigjarige Sabitzer zal vanwege de afwezigheid van de geblesseerde sterspeler David Alaba hoogstwaarschijnlijk de aanvoerdersband dragen. Op 25 juni staat hij met zijn land tegenover het Nederlands elftal.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: