Mainz en Liverpool onderhandelen over Sepp van den Berg

'Ajax-target Van den Berg wil bij Mainz blijven: Duitsers hebben goede hoop'

7 juni om 16:00

FSV Mainz onderhandelt momenteel met Liverpool over de toekomst van Sepp van den Berg. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport. Mainz wil de verdediger, die ook begeerd zou worden door Nederlandse topclubs, graag definitief inlijven. 

De Telegraaf meldde vorige week nog dat de 22-jarige Van den Berg op de radar staat van Nederlandse topclubs. Ajax zou één van die geïnteresseerden zijn. Zelf geeft hij de voorkeur aan een langer verblijf bij Mainz, aldus Sky Sport-journalist Florian Plettenberg. 

Om die deal tot stand te brengen, moet het eerst een akkoord zien te bereiken met Liverpool, daar waar Van den Berg nog een contract heeft tot medio 2026. Vanwege zijn contractduur en indrukwekkende seizoen in de Bundesliga moet Van den Berg ruim twintig miljoen euro kosten. 

Het is niet bekend of Mainz dat ook daadwerkelijk gaat betalen, maar volgens Plettenberg is de Zuid-Duitse club wel positief gestemd dat het op korte termijn een akkoord kan bereiken met Liverpool. 

De oud-speler van PEC Zwolle lijkt hoe dan ook te willen vertrekken bij The Reds. "Jullie straalden al die tijd geen vertrouwen in me uit, maar jullie willen wel mijn toekomst belemmeren. Ik wil wekelijks blijven spelen en mijzelf verder ontwikkelen", aldus Van den Berg tegenover De Telegraaf over zijn Engelse werkgever.