'Nieuws uit München: Bayern denkt aan exits van De Ligt en Mazraoui'

'Nieuws uit München: Bayern denkt aan exits van De Ligt en Mazraoui'

7 juni om 19:15
Laatste update: 7 juni om 20:37

Bayern München is bereid om Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui deze zomer van de hand te doen, zo meldt de Duitse tak van Sky Sport. Der Rekordmeister wil meerdere inkomende transfers afronden, maar zal daarvoor ook verschillende spelers moeten verkopen.

Vincent Kompany, die vanaf volgend seizoen voor de groep staat bij Bayern, zou intern hebben duidelijk gemaakt welke spelers er volgens hem kunnen vertrekken. Naast De Ligt en Mazraoui zijn daarbij ook de namen van Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Kingsley Coman en Serge Gnabry gevallen. Bayern wil graag nieuwe spelers halen, zoals Fulham-middenvelder João Palhinha, die afgelopen winter al moest kopen. Daarvoor zijn uitgaande transfers 'dringend nodig', zo klinkt het.

Op dit moment heeft Bayern voor De Ligt, Mazraoui en de andere spelers die mogen vertrekken nog geen concrete aanbiedingen ontvangen. Het is ook niet duidelijk wat voor transfersommen de nummer drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen wil zien voor deze spelers.

Afgelopen seizoen waren De Ligt en Mazraoui niet altijd onbetwiste basisspelers bij Bayern. Eerstgenoemde kwam tot 22 duels in de Bundesliga, laatstgenoemde kwam 19 keer in actie in competitieverband. Bayern nam De Ligt twee jaar geleden voor 67 miljoen euro over van Juventus. In die periode kwam Mazraoui eveneens naar München toe, nadat hij transfervrij werd opgepikt bij Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: