Bruggink over Ajax-interesse in Weghorst

Twente-directeur Bruggink over Ajax-interesse: 'Van Wout zelf niet gehoord'

7 juni om 20:10

Arnold Bruggink neemt de interesse van Ajax in Wout Weghorst ter kennisgeving aan. De technisch directeur van FC Twente hoopt de 31-jarige spits naar Enschede te halen, maar weet dat er flink wat uitdagingen zijn.

Het Algemeen Dagblad, Voetbal International en De Telegraaf meldden vrijdag dat Ajax de pijlen op Weghorst richt. De Oranje-international is in beeld als potentiële vervanger van Chuba Akpom, voor wie de Amsterdammers een flink bedrag hopen te vangen.

"Ik heb het allemaal meegekregen, maar een reactie van Wout zelf heb ik niet gehoord", reageert Bruggink tegenover VI. De Oranje-international gaf al aan dat hij graag aan de slag gaat bij zijn jeugdliefde. Of een transfer haalbaar is voor FC Twente, is echter nog de vraag. Naar verluidt verlangt Burnley zo'n vijf miljoen euro voor hem. Een bedrag dat de nummer drie van de Eredivisie niet zal kunnen ophoesten. "Dat is voor jouw rekening, ik ga daarover niet speculeren. Wij zijn geïnteresseerd in Wout en over wat hij zelf wil, is hij eerder duidelijk geweest. Wij hebben niet gehoord dat daarin iets is veranderd."

Bruggink geeft aan dat hij goed contact heeft met Weghorst en diens zaakwaarnemer, maar op dit moment richt de afmaker zich op het EK. De Twente-directeur is niet verrast dat Ajax zich nu in de strijd mengt. "We hebben het over een speler van het Nederlands elftal, die gisteren weer heeft gescoord. We kennen zijn kwaliteiten. Voor ons blijft hij een superinteressante speler, maar het blijft afwachten of hij voor ons een haalbare kaart is."

Ook qua salaris kan FC Twente vermoedelijk niet wedijveren. Weghorst zal sowieso een fors deel van zijn inkomen moeten inleveren om in De Grolsch Veste aan de slag te gaan.