De Telegraaf over prijskaartje Weghorst

De Telegraaf onthult prijskaartje Weghorst: Ajax gooit meerdere lijntjes uit

7 juni om 13:40
Laatste update: 7 juni om 15:56

Mocht Ajax door willen pakken voor Wout Weghorst, dan zal het om en nabij de vijf miljoen euro moeten gaan betalen. Dat weet De Telegraaf, dat zich baseert op insiders. Gemakkelijk zal een transfer overigens niet gaan. Om de Oranje-spits in te lijven, is een 'precisieoperatie' vereist, aldus de krant. 

Ajax krijgt 13 miljoen euro voor de uitgaande transfer van Georges Mikautadze (FC Metz), maar kan dat geld niet direct gebruiken voor de komst van Weghorst. De Nederlandse topclub heeft dat bedrag deels nodig om de financiële gaten te dichten, en daarnaast ligt de transferprioteit bij een rechtsbuiten. 

Met het geld dat overblijft, wil Ajax graag aan de haal gaan met Weghorst, die zelf ook welwillend zou staan tegenover een dienstperiode in Amsterdam. De boomlange spits moet ongeveer vijf miljoen euro kosten. Iedereen binnen de technische leiding van de club is ervan overtuigd dat hij in de Johan Cruijff ArenA een 'sensatie' kan worden.

De beoogde opvolger van Chuba Akpom, die vanwege de vroege Europese verplichtingen niet voor 1 augustus mag vertrekken, zit nu in de wachtkamer. De komende weken zal meer duidelijk worden. 

Wel is duidelijk dat technisch directeur Alex Kroes al gesproken heeft met Weghorst en diens zaakwaarnemer Simon Cziommer. 'Regeren is vooruitzien', aldus De Telegraaf. 'Kroes is om een reactie gevraagd, wil niet specifiek op de naam Weghorst ingaan, maar zegt in algemene zin dat 'Ajax zoals het hoort lijntjes heeft uitgegooid naar diverse spelers'', besluit de krant.