'Besiktas meldde zich niet bij Ajax voor Berghuis'

'Het kan concreet worden, maar Besiktas meldde zich nog niet bij Ajax'

7 juni om 20:25

Steven Berghuis is niet op weg naar de uitgang bij Ajax. De 32-jarige spelmaker werd in Turkse media gelinkt aan een transfer naar Besiktas, maar daar is volgens De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij geen sprake van.

Giovanni van Bronckhorst zou Berghuis mee willen nemen naar Istanbul, schreef Habertürk Spor. De twee kennen elkaar nog van hun gezamenlijke periode bij Feyenoord. Volgens Verweij heeft de Süper Lig-topclub zich echter helemaal niet bij Ajax gemeld. "We hebben daar geen bericht van gemaakt, want het klopt niet. Ik heb even geïnformeerd. Het zou concreet kunnen worden, maar Besiktas heeft zich op dit moment niet bij Ajax gemeld", zegt de clubwatcher in Kick-off.

Verweij bespreekt in de voetbalpodcast van De Telegraaf ook de interesse van Ajax in Weghorst. De Amsterdammers concurreren met FC Twente, dat al langer achter de Oranje-international aanzit. "Hij heeft zelf aangegeven dat hij op dit moment liever naar Ajax dan naar FC Twente gaat. Alleen Ajax kan op dit moment nog niet schakelen", doelt hij op het feit dat eerst Chuba Akpom verkocht moet worden. Tegelijk wil Ajax de Engelsman eigenlijk pas na 1 augustus laten gaan, na de eerste duels in de voorrondes van de Europa League. Brian Brobbey, en dus ook Weghorst, genieten dan mogelijk nog van een vakantie na het EK.