Twente ziet naast Weghorst ook Lammers als optie

'FC Twente ziet Utrecht-uitblinker als alternatief voor Weghorst'

7 juni om 20:38

FC Twente staart zich in de zoektocht naar een nieuwe spits niet blind op Wout Weghorst. De Enschedese club toont ook interesse in Sam Lammers, meldt Voetbal International vrijdagavond.

Eerder op de dag werd duidelijk dat FC Twente concurrentie krijgt van Ajax in de strijd om Weghorst. Arnold Bruggink durft nog niet te zeggen of de Oranje-international haalbaar is voor de nummer drie van de Eredivisie. Voor de zekerheid wordt daarom ook naar andere opties gekeken. "Natuurlijk zou het heel naïef zijn als wij nu al onze pijlen op Wout gaan richten. En andersom is dat precies zo", stelt de technisch directeur tegenover VI.

Onder meer Lammers staat op de radar in de Grolsch Veste. De Tukkers vinden hem 'een zeer interessante optie', weet het weekblad. De 27-jarige aanvaller maakte het afgelopen halfjaar indruk bij FC Utrecht, dat hem huurde van Rangers FC. In twintig competitieduels scoorde hij elf keer en gaf hij drie assists. Het zal echter een flinke financiële inspanning vergen om hem over te nemen van de Schotse topclub.

Bruggink benadrukt wel dat FC Twente met Ricky van Wolfswinkel al over 'een heel goede spits' beschikt. "Dus het is niet zo dat we daar per direct iemand nodig hebben. Tegen het einde van het EK zullen dingen zoals gewoonlijk wel op gang gaan komen. Wij raken niet in paniek."

Overigens werd Lammers ook al in verband gebracht met AZ. De Alkmaarders moeten waarschijnlijk op zoek naar een vervanger voor Vangelis Pavlidis.