'AZ ziet in Lammers de opvolger van Pavlidis'

AZ ziet opvolger Pavlidis in Eredivisie: 'Weet dat hij hoog op de lijst staat'

24 mei om 15:45

AZ ziet in Sam Lammers een mogelijke opvolger van Vangelis Pavlidis. Dat claimt Hans Kraay Junior bij ESPN. De analist is enorm onder de indruk van de prestaties van de spits bij FC Utrecht en voorspelt een vertrek.

"Die Lammers is de beste kapstok die ze bij Utrecht hadden kunnen halen in de winterstop. Aanspeelpunt, goede afmaker, en al tien goals. Hij gaat helaas niet blijven", begint Kraay over de afmaker. "Hij verdient anderhalf miljoen euro bij Rangers. Die Schotten hebben dit half jaar een flink gedeelte van zijn salaris meebetaalt, maar dat gaan ze in het nieuwe seizoen in principe niet meer doen en Utrecht betaalt natuurlijk geen anderhalf miljoen."

De zoektocht van AZ naar een opvolger van de vertrekkende Pavlidis kan een uitweg bieden. "Ik weet bijvoorbeeld dat hij hoog op de lijst staat bij AZ, als opvolger van Pavlidis. Maar ook AZ gaat die anderhalf miljoen niet betalen", houdt Kraay een slag om de arm.

Lammers speelde eerder al voor PSV, sc Heerenveen en Atalanta. Ook kwam de spits op huurbasis uit voor Eintracht Frankfurt, Empoli en Sampdoria. Lammers maakte afgelopen zomer voor ruim vier miljoen euro de overstap naar Rangers, waar hij een contract heeft tot medio 2027.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: