Driessen en De Zeeuw over Brobbey en Weghorst bij Ajax

Discussie over potentiële Ajax-transfer: 'Circus Weghorst in Amsterdam'

7 juni om 23:33

Valentijn Driessen en Demy de Zeeuw delen een andere mening wat betreft de eventuele transfer van Wout Weghorst naar Ajax. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf kan de komst van Weghorst nóg een crisis opleveren in Amsterdam. De Zeeuw had de Oranje-international echter al eerder in de Johan Cruijff Arena verwacht.

"Het zou natuurlijk geweldig zijn het circus Weghorst in Amsterdam", begint Driessen bij De Oranjezomer. Maar plek voor de spits ziet de journalist niet in Amsterdam. "Hij gaat natuurlijk geen genoegen nemen met een plaats achter Brobbey, dus dan moeten ze samen en dat gaat waarschijnlijk niet passen."

Weghorst een rol als supersub geven, moeten de Amsterdammers niet doen, meent Driessen. "Wout kan daar niet tegen en hij gaat dan oorlog maken. Ik heb hem donderdag gezien (tegen Canada, red.). Met een gezicht als een oorwurm roept hij: ik sta niet in de basis. Heel de wereld wist dat hij niet in de basis zou staan alleen Wout Weghorst zelf nog niet. Als dat bij Ajax iedere week gaat gebeuren dan wordt het een pandemonium van de bovenste plank."

Tafelgenoot en ex-Ajacied De Zeeuw houdt er een andere mening op na. "Toen hij wegging bij Manchester United, had ik al verwacht dat Ajax hem zou halen. Ik denk dat hij een goede spits is en dat Brobbey nog wel weggaat", voorspelt de oud-middenvelder.