Vink ziet Weghorst bij Ajax niet zitten

Ajax krijgt negatief advies over Weghorst: 'Ik zie het niet voor me'

7 juni om 21:52
Laatste update: 7 juni om 22:12

Marciano Vink ziet een transfer van Wout Weghorst naar Ajax niet zitten. De ESPN-analist vindt de Oranje-international niet in Amsterdam passen en vreest bovendien voor een situatie als tussen Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar.

Mede door de aanwezigheid van Brian Brobbey acht Vink de komst van Weghorst niet nodig. "Ik heb diep respect voor wat hij met zijn kwaliteiten heeft bereikt, maar als we praten over een Ajax-spits die onder Farioli hoog druk op de bal moet zetten…", reageert de ex-Ajacied bij Voetbalpraat. "Het zou kunnen, maar ik zie het niet voor me. Brobbey is eerste spits en hij is geen type dat tweede spits wil zijn. Dan krijg je een beetje Dolberg en Huntelaar."

"Iedereen denkt dat je een fantastische hijger in je nek moet hebben, maar dat is niet waar", gaat Vink verder. "Dolberg is kapot gegaan aan het feit dat Huntelaar bij elke misser bij wijze van spreken het veld in wilde rennen."

Vink denkt ook niet dat Brobbey zich op zal trekken aan de arbeidsethos van Weghorst. "Brobbey neemt echt geen voorbeeld aan Wout Weghorst. Het enige is misschien het feit dat je een bepaalde mentaliteit meebrengt, maar de mentaliteit van Brobbey is ook goed. In zo’n rukseizoen in een rukelftal laten zien dat jij wél degene bent waar je voorin op kunt bouwen, dát vind ik mentaliteit."

Vink is ook niet zo onder de indruk van het drukzetten van Weghorst. "Weghorst zet druk in één tempo. Hij rent van links naar rechts achter een bal aan en dat vinden jullie dan fantastisch. Dat is niet slim drukzetten, maar laten zien dat hij heel hard werkt. Ik denk niet dat Brobbey naar Weghorst kijkt, en Weghorst waarschijnlijk niet naar Brobbey."