Waarde van Akpom geschat op 20 tot 25 miljoen euro

'Akpom kan 20 tot 25 miljoen euro opleveren, Weghorst in de wachtkamer'

7 juni om 13:36

Chuba Akpom mag voorlopig nog niet vertrekken bij Ajax, zo meldt De Telegraaf. De waarde van de supersub wordt geschat op 20 tot 25 miljoen euro, maar het EK zorgt ervoor dat de Engelsman op korte termijn niet zal vertrekken uit Amsterdam.

Het liefst zou men binnen Ajax Akpom willen behouden voor komend seizoen, maar door de financiële problemen wordt een transfer van de spits toch bespreekbaar voor de Amsterdammers. 'Dat komt doordat hij naar schatting tussen de 20 en 25 miljoen euro kan opleveren, een bedrag waarmee Ajax de markt op kan om de selectie op meerdere plekken te versterken', schrijft De Telegraaf.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Bij Ajax wordt Wout Weghorst, die ongeveer vijf miljoen euro moet kosten, gezien als de ideale opvolger van Akpom. 'Hoewel iedereen er binnen de technische leiding van de club van overtuigd is dat Weghorst bij Ajax een sensatie kan worden, is de deal gecompliceerd', klinkt het. Weghorst staat nog een jaar onder contract bij Burnley.

Voorlopig zit Weghorst in de wachtkamer, want Ajax wil Akpom niet laten gaan voor 1 augustus. Die dag staat de return in de tweede ronde van de Europa League op het programma. Als het Nederlands elftal de kwartfinale van het EK weet te halen, komen Brian Brobbey en Weghorst op 5 of 6 juli nog in actie. Zij zullen - wegens de twee of drie weken vakantie - dan niet beschikbaar zijn voor Ajax in Europees verband. Laat staan als Oranje de halve finale (9 of 10 juli) of de finale (14 juli) weet te bereiken. Zodoende is een vertrek van Akpom voor die tijd onbespreekbaar voor Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: