Driessen tipt De Zeeuw als algemeen directeur Ajax

Driessen: 'Hij kan algemeen directeur Ajax worden, weinig spelers met die bagage'

8 juni om 00:04

Demy de Zeeuw staat open voor een functie bij Ajax, maar hij wil daar nog geen termijn opplakken. Valentijn Driessen denkt dat de voormalig middenvelder ook nu al een uitstekende algemeen directeur voor de Amsterdammers zou zijn.

Na zijn spelerscarrière timmert De Zeeuw aan de weg als ondernemer. Zo richtte hij BALR en 433 op. In de toekomst ziet de 27-voudig Oranje-international zich wel terugkeren bij Ajax in een bestuurlijke rol. "Ik heb nu een dochter die daar volgend jaar gaat spelen. Ik weet niet wat de tijd brengt, maar ik zou het wel leuk vinden om ooit iets te doen", vertelt hij bij De Oranjezomer.

Driessen ziet in De Zeeuw zelfs al een uitstekende algemeen directeur voor Ajax. Momenteel neemt commercieel directeur Menno Geelen de honneurs waar. "Ik denk dat hij algemeen directeur zou kunnen worden", stelt De Telegraaf-verslaggever. "Hij heeft een groot bedrijf met veel mensen in dienst. Er zijn heel weinig voetballers die dat soort bagage met zich meedragen, maar hij heeft dat wel."

"Ik heb hem al eens genoemd in een functie bij Ajax, maar hij vindt zichzelf te jong", vervolgt Driessen. "Volgens mij is hij daar niet te jong voor. Ook omdat hij precies weet hoe de hazen daar lopen. Ik zou het een verlies voor de voetballerij vinden als hij nooit een rol gaat krijgen in het bestuurlijke gebeuren in het betaald voetbal."

De Zeeuw speelde tussen 2009 en 2011 in de Johan Cruijff Arena. Hij kwam verder nog uit voor Go Ahead Eagles, AZ, Spartak Moskou, Anderlecht en NAC Breda.